12 серпня поблизу Белхатова сталася трагічна ДТП, в якій загинуло двоє людей, а дитина віком близько 3 років перебуває у важкому стані. Джерело фото: ebe24.net

У суботу, 12 серпня, на національній дорозі 74 у місцевості Грудна, поблизу Белхатова, сталася трагічна аварія. Внаслідок зіткнення загинуло двоє людей: водій та пасажир транспортного засобу. У цьому ж автомобілі була 3-річна дівчинка, яку у важкому стані доправили до лікарні.

Зіткнення двох транспортних засобів: Renault Modus та BMW сталося 12 серпня перед 14:00 у Грудні (Лодзинське воєводство). За попередньою інформацією, чоловік, який керував автомобілем Renault у напрямку Щерцова, на перехресті не надав перевагу в русі водієві BMW.

В результаті зіткнення чоловік і жінка, які подорожували автомобілем Renault, загинули на місці, а дівчинку, яка їхала з ними, віком близько 3 років, гелікоптером доправили до лікарні в Лодзі. Стан дитини описується як важкий. Водія BMW доставили до лікарні з травмою ноги, але травма навряд чи серйозна. Водія також перевірили на вміст алкоголю в організмі. Тест показав, що він був тверезий.

Пасажири Renault, швидше за все, були громадянами України.

Водія BMW також госпіталізували з травмою ноги. Джерело фото: ebe24.net

В ЗМІ важко знайти інформацію про те, як дівчину перевозили в автомобілі Renault. Однак на фотографіях, опублікованих на різних інтернет-порталах, чітко видно, як поруч із транспортним засобом лежить пінополістиролова підставка (підпупник), про котру ми неодноразово згадували в наших статтях і відеоматеріалах.

На світлинах, розміщених на різних порталах, можна побачити підпупник, який лежить поруч з транспортним засобом. Джерело фото: ebe24.net

Важко коментувати таку трагедію, але варто ще раз нагадати, що полістирольні підставки, особливо для маленьких дітей, віком приблизно до 3 років, не гарантують безпеки подорожі. Через відсутність підголівника і бічних щитків вони не захищають від наслідків бічного удару, а при лобовому ударі наслідки ще гірші. Немає сумнівів, що безпечнішим від підставки є автокрісло, підібране до віку та форми тіла дитини, оснащене підголівником і боками, котрі захищають все тіло дитини від ударів, а стабілізуючи тіло, зменшують навантаження при ударі.