На яких швидкостях проводяться краш-тести? Це залежить від тесту. Зазвичай це швидкості 50-60 км/год. Багато людей думають, що автокрісла не виконують свого завдання на автостраді чи швидкісній трасі. А як воно насправді?

Бічний удар в краш-тестах ADAC

Звісно, ​​більшість аварій відбувається не на «тестових» 50 чи 60 км/год. Відомо, що сили, які діють на автомобіль, дорослих у ременях безпеки та дітей у автокріслах під час аварії високі. Якщо погодитися з аргументом, що краш-тести не мають нічого спільного з реальним життям, то жодне автокрісло не допоможе в серйозній аварії. А як ми добре знаємо, це не так.

Дослідження та аналіз наукового відділу avtokrislo.info показують, що правильно підібране та застосоване автокрісло може звести до мінімуму або навіть повністю виключити дитячі травми. Мова йде про аварії, в яких інші учасники зазнають серйозної шкоди здоров’ю або гинуть. З іншого боку, діти без автокрісел або перевезені в „антиштрафах” і на підставках часто гинуть в аваріях, з яких вони могли б вийти неушкодженими.

Звернення avtokrislo.info: Не ризикуймо і не намагаймося перехитрити всіх навколо. Є багато винятків, щоб обійти закон, наприклад, можливість подорожі третьої дитини без автокрісла, якщо третє автокрісло не поміщається в машині. Мій досвід мами трьох дітей показує, що у 2023 році помістити в машину три автокрісла – не проблема!

А щодо підставок та інших пристроїв, які «закріплюють» дитину в машині… Так – захистять, але тільки ваш гаманець від штрафу.  Висновки, які ми можемо зробити після майже 20 років роботи, чітко показують, що хороше автокрісло ніщо не замінить. Незалежно від того, трапилася аварія на сільській дорозі, в пробці в місті чи на трасі.

Бажаєте підібрати автокрісло до свого автомобіля та дитини? Запишіться на прийом в одній із точок avtokrislo.info!