Попереду в машині набагато краще місце для сидіння, ніж позаду біля дитини. Крім того, тоді і дорослий, і дитина будуть у безпеці

Коли запитують батьків про те, в якій комплектації вони водять машину, зазвичай з’являється така схема: за кермом їде тато, на задньому сидінні сидить дитина, а поруч мама. Чому це не найкраще рішення і чому краще сісти попереду?

Зазвичай на запитання, чому це так, батьки відповідають, що:

  1. Вони хочуть стежити за дитиною
  2. Дитина, яка їде задом, повинна бачити свою маму
  3. Батьки вважають, що сидячи попереду, вони «занадто далеко» від дитини
  4. Тому що дитину треба розважати протягом усього маршруту
  5. Тому що їх можна швидко нагодувати (!)
  6. Бо якщо щось трапиться, ми їх швидше витягнемо з автокрісла
  7. Батьки можуть вийняти дитину (!!), коли вона плаче

Це аргументи батьків. Зараз car avtokrisla.info наведе аргументи, ЧОМУ сидіти ззаду з дитиною це не найкраща ідея (мова йде про ситуацію, коли переднє сидіння вільне, а мама сидить ззаду з дитиною або між двома автокріслами).

Мама чи тато, які сидять позаду, можуть принести більше шкоди, ніж користі. Щоб не починати відразу з найстрашніших аргументів, спробуємо переконати вас, чому мама повинна сидіти попереду – досить м’якими аргументами:

  • Перш за все – це передня подушка безпеки. Навіщо від неї відмовлятися і при цьому знижувати рівень своєї безпеки?
  • Друге – профілювання сидіння. Пасажирське та водійське сидіння набагато кращої якості, якщо говорити про форму, профіль і пристосування для дорослих. Крім того, форма підголівника захищає від травм шиї.
  • По-третє, на передніх сидіннях краще прилягають ремені безпеки: на передньому сидінні ми маємо можливість регулювати висоту ременя, на задніх сидіннях це не завжди можливо.

І ОДИН ДУЖЕ ВАЖЛИВИЙ АРГУМЕНТ…

Однак, якщо власна безпека не є достатнім аргументом, щоб переконати вас, то треба сказати, що сидячи ззаду – ви загрожуєте власній дитині… Чому? Адже кожна мама бажає своїм дітям найкращого. Саме так – тому для власної безпеки і безпеки не вибирайте заднє сидіння.

Зіткнення чи аварія не завжди відбувається за однаковою схемою. Часто транспортні засоби стикаються або врізаються в перешкоду під різними кутами. Тому важко передбачити, як будуть рухатися наші руки, ноги, а іноді навіть голова. Ми не знаємо, чи тулуб раптово не повернеться до малюка, і чи ми не вдаримо його з великою силою. Тоді малюк отримає непотрібні, серйозні травми, такі як забої, переломи, травми голови тощо. Якщо аварія серйозна, людина, яка сидить позаду, може навіть убити дитину (вдаривши головою дитину або розчавивши її своїм тілом). Уявіть, що ви розважаєте малюка брязкальцем в часі подорожі або граєте з ним в «лапки». У разі зіткнення ваші руки і голова на рівні з обличчям дитини можуть її вбити. Не кажучи вже про шкоду, яку можуть завдати книжечка чи брязкальце. Це не гіпотетичні загрози, це випадки, які експерти avtokrisla.info мають у своїх досьє, і про які через конфіденційність ми не можемо детально писати. Ми можемо лише попередити.

А як щодо аргументу, що ми хочемо, щоб дитина була з нами, тому що вона плаче? Біомеханік зіткнень і експерт з безпеки дітей в автомобілях – Павел Курпєвський, цитує анекдот свого колеги:

„Коли моя перша дитина проковтнула 2 злотих, я автоматично потрапив з ним у реанімацію, де лікар дав дитині касторку і відправив нас додому. Коли друга дитина проковтнула 2 злотих, я відразу посадив їх на горщик. Коли через кілька років моя 3 дитина вчинила цей ганебний вчинок, я негайно вирахував ці гроші з його кишенькових грошей і більше не займався цією справою ;-)”.

Варто пам’ятати, що плач дитини під час подорожі це не найжахливіше, що може трапитися.

Нехай ваша дитина відчує себе VIP-персоною 🙂