Прихована в кермі подушка безпеки відкривається на швидкості близько 300 км/год

Мамо, коли ти чекаєш дитину, правильно пристебни ремені безпеки та тримайся на безпечній відстані від керма. Якщо після переміщення водійського сидіння і дотримання безпечної дистанції ви не дістаєте до педалей зчеплення, гальма і газу або ваш збільшений живіт торкається керма, відмовтеся від керування, поки не народите.

Чи знаєте ви, що подушка безпеки відкривається на швидкості 300 км/год під час аварії? Розкривання подушки можна порівняти з ударом бейсбольною битою професійного гравця. Уявіть собі, якої шкоди може зазнати вагітна мама та її дитина, якщо живіт не знаходиться на безпечній відстані від нижнього краю керма.

Подивіться, як працює подушка безпеки на кермі автомобіля:

Проведені тести показали, що удар животом об кермо може призвести до серйозних травм. Тому відстань між животом вагітної і кермом з подушкою безпеки має бути не менше 25 см. Варто пам’ятати, що в міру розвитку вагітності зберігати цю дистанцію стає все складніше. Тому чим більше живіт, тим обережніше мама повинна бути за кермом.

Відстань між животиком і кермом має бути не менше 25 см!
Якщо ви вагітні, будьте дуже обережні під час водіння та тримайте живіт на безпечній відстані від керма автомобіля.

Не дозволяйте животу торкатися краю керма, інакше між кермом і животом не буде місця. Якщо виявилося, що після переміщення водійського сидіння і дотримання безпечної дистанції вагітна не дістає до педалей зчеплення, гальма і газу або живіт торкається керма, слід відмовитися від керування, поки дитина не народиться.

Дивіться комп’ютерну симуляцію автомобільної аварії з моделлю вагітної жінки, пристебнутої ременем безпеки під час вибуху подушки безпеки:

Анімована модель вагітної жінки – тест VOLVO

Організатори загальнонаціональної соціально-інформаційної кампанії «Вагітність і ремені безпеки» закликають дотримуватись безпечної відстані між животом мами та кермом, у якому розташована подушка безпеки. Кампанія, ініційована Павлом Курпєвським, біомеханіком зіткнень, експертом з безпеки дітей в автомобілі та творцем fotelik.info, ставить головну мету: загарантувати безпеку вагітних жінок, які подорожують автомобілем. Хоча завдання здається легким, перешкодою для його реалізації може бути висока необізнаність суспільства щодо необхідності правильного пристібання ременів безпеки та оманливий Закон про дорожній рух, який дозволяє вагітним жінкам подорожувати і керувати автомобілем без ременів безпеки. У рамках акції в багатьох містах Польщі проводяться безкоштовні майстер-класи для вагітних. Дівчата дізнаються, як правильно пристібатися ременями безпеки автомобіля, в яких випадках використовувати адаптери для ременів для вагітних і як тримати живіт від керма на безпечній відстані.

Правильно пристебнуті триточкові ремені безпеки автомобіля – запорука безпеки вагітної жінки та її дитини.

Правильно пристебнуті триточкові ремені безпеки можуть врятувати здоров’я або життя вагітної матері та її майбутньої дитини, що підтверджено дослідженнями, проведеними на початку 21 століття. «Розстебнута або погано пристебнута вагітна жінка, яка їде зі швидкістю 15 км/год, у момент зіткнення може втратити дитину внаслідок відшарування плаценти, навіть якщо вона не отримає жодних травм під час зіткнення.», – визнає Павел Курпєвський, ініціатор кампанії «Вагітність і ремені безпеки».

Тож як правильно направляти ремені, щоб вони виконували свою функцію і захистили і вагітну жінку, і її дитину під час можливої ​​ДТП? Ось основні поради:

⚫ Розташуйте поясну частину(тобто нижню частину)ременя під животом так, щоб верхні клубові ості були вище ременя. Клубові ості тазу утримують поясну частину ременя і не дають йому зісковзнути на живіт у разі можливого нещасного випадку, що запобігає травмам внутрішніх органів жінки або дитини.
⚫ Проведіть плечову частину ременя (тобто верхню частину ременя) між грудьми, над центром грудини та через центр плеча. Ця частина не повинна бути на краю плеча або торкатися шиї. Щоб покращити хід верхньої частини ременя, використовуйте стійку регулювання ременя на передніх дверях автомобіля.
⚫ Переконайтеся, що триточковий автомобільний ремінь прилягає до вашого тіла. Для цього щільно затягніть ремінь.

Якщо ви бажаєте взяти участь у безкоштовному майстер-класі в рамках акції «Вагітність і ремені безпеки» або проконсультуватися і спеціалістом щодо безпеки вас і вашої родини під час подорожі, а також якщо ви бажаєте придбати правильно підібране і безпечне дитяче автокрісло, запишіться на консультацію. Ми працюємо у Варшаві, Глівіцах, Хожуві, Кракові, Скаржисько-Каменній та Вроцлаві!