Добре пристебнуті ремені безпеки в автокріслі можуть врятувати здоров’я і життя вашої дитини. Контролюйте їх висоту і подбайте про їх міцне і правильне кріплення

Чи знаєте ви, що висоту плечових ременів в автокріслі можна або навіть потрібно регулювати? Навіщо? – Правильно розміщені та закріплені ремені безпеки впливають на безпеку вашої дитини під час керування автомобілем.

Багато батьків вже знають, як правильно пристібати дитину в автокріслі і міцно затягувати ремені безпеки, і пам’ятають гасло, що ми пристібаємося так сильно, як любимо. На жаль, не всі пам’ятають про необхідність регулювання висоти ременів в автокріслі. Це дуже важливо тому, що існує реальний ризик, що якщо плечові ремені встановлені занадто високо, це дозволить дитині просунути руку через ремені та легко вибратися з сидіння під час руху. Більше того, у разі автомобільної аварії таке розташування ременів може призвести до того, що дитина випаде з крісла. Тому час від часу варто перевіряти, чи правильно розташовані ремені по відношенню до плечей нашої дитини (пам’ятайте, що їх положення змінюється в залежності від того, як дитина росте!).

Міцне кріплення ременів в автокріслі може бути недостатнім! Якщо плечові ремені знаходяться значно вище лінії плечей дитини, це дозволяє дитині вільно вийти з автокрісла.

Правильна висота ременів у автокріслі

У наш час у багатьох автокріслах легко регулювати висоту плечового ременя. Цей ремінь часто об’єднується з підголівником дитячого автокрісла. У автокріслах, де ремені не інтегровані з підголівником, їх потрібно регулювати самостійно, вибираючи одну з доступних висот.

«У випадку ременів, інтегрованих з підголівником в автокріслі, правильно встановлена ​​висота плечових ременів найчастіше також призводить до правильно встановленого підголівника», – повідомляє технік Ян Гурецький з Центру безпеки автокрісло.інфо у Варшаві на вул. Рижовій 29.

Передбачається, що ремінь в автокріслі повинен проходити через отвір для плечового ременя на одній лінії з лінією плечей дитини. Однак варто знати, що зріст дитини не є єдиним фактором, що визначає висоту талії. Це також напрямок сидіння автомобіля. Оскільки іноді буває важко прокласти плечові ремені рівно з лінією плечей, можна припустити, що для дитини, яка подорожує в сидінні RWF (поверненому проти руху) у ваговій категорії 0-13 кг, 9-18 кг або 0 -25 кг, плечові ремені можуть проходити трохи нижче лінії плечей, а в сидінні обличчям вперед – трохи вище лінії плечей. Таке розташування плечових ременів в сидінні буде не тільки безпечним, але і комфортним для дитини.

Плечові ремені в автокріслі повинні бути на одному рівні з плечима дитини. Джерело: Maxi-Cosi Pearl Pro 2 i-Size Manual

Дізнайтеся більше про безпеку дітей в автомобілях! Телефонуйте, домовтеся про зустріч і відвідайте Центр безпеки avtokrislo.info. Скористайтеся допомогою експерта з безпеки, який відповість (майже) на кожне ваше запитання, огляне ваше автокрісло або підбере нове, перевірене під час краш-тестів і адаптоване до вашої дитини та автомобіля, а також навчить вас правильно встановлювати та регулювати висоту плечового ременя в дитячому автокріслі.