Відстань між ременем а тілом дитини через куртку становить навіть 13 см! Туди легко поміститься друга дитина.

Температура за вікнами стає все нижчою і нижчою, дме вітер, тому, як дбайливі батьки, ми одягаємо своїм дітям КУРТКИ. Чи знаєте ви, що автокрісло та куртка разом можуть призвести до трагедії?

На жаль, ця проблема досить популярна і навряд чи хтось із нас усвідомлює її загрозу. Адже прийшла зима, надворі холодно і при температурі 3-4 градуси нормально одягати наших дітей у пуховики. Звісно, ​​що так, але перед тим, як посадити дитину у автокріслі і пристебнути її ременями безпеки, куртки повинні бути зняті. Чому?


Павел Курпєвський, біомеханік зіткнень і спеціаліст з перевезення дітей в автомобілях, пояснює, що «через куртку між ременем і вашою дитиною може бути навіть 7-13 см відстані! Це дуже небезпечно, коли відбувається зіткнення». У відео нижче ми показуємо, як саме «куртка нас обманює». Не дивлячись на уявне максимальне кріплення дитини, після зняття чохла виявляється, що у просторі, що утворився між ременем і дитиною влізе ще одна дитина! Скільки сантиметрів у нас «забрала» куртка? Увага увага – 8 см. Якщо не вірите – подивіться відео:

„Не забувайте міцно затягнути ремені та перевірити їх за допомогою тесту щипання. Якщо ремені тугі, як гітарна струна, браво! Ваша дитина в безпеці. Якщо ремінь ослаб і ви можете просунути під ним руку, спробуйте потягнути міцніше, інакше дитина вислизне з автокрісла в разі аварії „.

Але що робити, якщо в нашій машині холодно, тому що не працює опалення, або у нас немає гаража, і ми не хочемо піддавати дитину низьким температурам? Також є спосіб. Одягніть куртку НА РЕМЕНІ. Застебніть дитину так, щоб ремені були знизу, а не поверх куртки.

Пам’ятайте, що куртка – це не тільки загроза для дитини, а й для вас! Пам’ятайте, щоб ніколи не пристібати ремінь безпеки поверх верхнього одягу. У випадку з дорослими відстані між тілом і курткою можуть бути ще більші і досягають навіть 19 см! Під час зіткнення неправильно затягнутий ремінь ковзає по животу і може позбавити вас селезінки, пошкодити печінку та кишечник. Ці травми є найпоширенішими наслідками ДТП. І все ж їх можна легко уникнути та насолоджуватися подорожжю без стресу. Якщо у вас немає опалення в машині або ви боїтеся, що вашій дитині буде холодно, у нас є рішення для вас! Ви чули про Baby Wrapi? Якщо ні, то обов’язково ознайомтеся з продуктами, котрі можуть бути альтернативою куртці в авто або завітайте до нас в Центр безпеки автокрісло.інфо у Варшаві на вул. Рижовій 29 чи відвідайте наш онлайн-магазин.