Ви досі вважаєте, що тестовані автокрісла – винахід виробника? Ось як закінчується історія дітей, котрі подорожують в автокріслах супермаркетів. Не випробовуйте псевдоавтокрісел з супермаркету на власній дитині!

Псевдоавтокрісла, манекени автокрісел, пристрої, які видають себе за автокрісла, підставки … ми говоримо про всі пристрої, які не гарантують безпеки вашої дитини під час ДТП. Як не наткнутися на небезпечний для вашої дитини непотріб?

ЯКІ ХАРАКТЕРИСТИКИ МАЮТЬ «ПСЕВДОАВТОКРІСЛА»?

1) Відсутність будь-яких краш-тестів (ADAC, PLUS, OEAMTC). Те, що автокрісла не перевірені в тестах, означає, що коли ми їх купуємо, то тестуємо їх на своїй дитині!

2) Оцінка 1 або 2 у краш-тестах. Іноді може статися, що автокрісла брали участь у краш-тестах і «пройшли» їх з оцінкою 1 або 2. Однак це не означає, що продукт вилучено з ринку. Це лише означає, що він був ЖАХЛИВИМ під час тестів, але він відповідає затвердженим законом стандартам, яким відповідає навіть пінополістирольна підставка за 9,99 злотих.

3) Повертаючись до підставок: важко навіть класифікувати їх як „псевдоавтокрісло”, тому що в цьому випадку це було б компліментом. Шматок пінополістиролу, оббитий тканиною, захистить вашу дитину в часі ДТП так само, як подушка від зіткнення з танком.

ЯКИЙ РИЗИК ВИКЛИКАЄ ВИКОРИСТАННЯ ПСЕВДОАВТОКРІСЕЛ?

Наприклад факт, що псевдоавтокрісло розвалиться при зіткненні, а не захистить вашу дитину. Що буде з малюком, можна уявити. Псевдоавтокрісла з супермаркетів, які не пройшли краш-тест, можуть вирватися з ременів, зламатися, відірвати всю спинку (ваша дитина тоді вдариться об коліна) і т. д. Крім того, вони можуть не триматися дивана, а в гіршому випадку навіть перелетіти в передню частину автомобіля, травмуючи інших пасажирів.

Пам’ятайте, що купуючи перевірені автокрісла, ви знаєте, як вони поводитимуться в кризовій ситуації. Знаєте, бо їх уже перевіряли на це. А що ви знаєте про автокрісла без тестів? НІЧОГО. І ви перевіряєте їх на власній дитині.

НА ЯКИХ ШВИДКОСТЯХ ПЕРЕВІРЮЮТЬСЯ АВТОКРІСЛА?

Розглянемо докладніше найвідоміший незалежний краш-тест німецького ADAC:

  • Лобове зіткнення: 64 км/годю
  • Бічний удар: 50 км/год без проникнення
  • Бічний удар з імітацією проникнення: 25 км/год
  • Тип манекена: Q-манекен
  • Прикладом також може бути наш клієнт, який на швидкості 100 км/год врізався в бетонні загородження. Дитині, коитра їхала з ним – нічого не сталося. Ви не вірите? Дивіться – завдяки камері в машині аварію зафіксували на записі – 100 км/год, бетонні загородження і… постраждалих немає!

Нарешті, у ВІДЕО нижче ви можете побачити, як поводиться псевдоавтокрісло без тестування під час зіткнення. Ви не хочете, щоб ваша дитина була в ньому:

Джерело: https://fotelik.info/pl/news/niebezpieczne-pseudofoteliki,1204.html

Ви не знаєте, яке автокрісло вибрати? Телефонуйте нам! Ми допоможемо!