Затягуйте ремені МАКСИМАЛЬНО міцно! Як видно на фото, дітям це не створює дискомфорту 😉

Багато батьків задаються питанням – як сильно затягувати ремені безпеки? Безперечно не занадто легко, бо дитина випаде, але й не сильно, бо їй буде незручно. Ми розвінчуємо ці міфи раз і назавжди і пояснюємо, як туго потрібно пристібати ремені безпеки!

По-перше! Після того, як ми посадимо дитину у автокрісло, ремені безпеки треба розрівняти та затягнути якомога сильніше. Розтягуємо їх однією рукою, потягнувши за т.зв. „швидке регулювання довжини ременя”. Чим тугіше ви відрегулюєте ремінь безпеки, тим ефективніше буде використане автокрісло, а дитина захищена від жахливих наслідків можливого зіткнення. Пам’ятайте: ЧИМ ТУГІШЕ ТИМ БЕЗПЕЧНІШЕ.

Самі ремені безпеки та/або ремені безпеки поглинають мало енергії. Чим щільніше вони прилягають безпосередньо перед зіткненням, тим менше буде початкове прискорення людського тіла. Контроль величини цього прискорення не тільки зменшує сили, що діють на поверхню тіла, але й рухи внутрішніх органів по відношенню до оточуючих кісткових структур.

Пам’ятайте: ЧИМ ТУГІШЕ ТИМ БЕЗПЕЧНІШЕ.

Що про це кажуть виробники автокрісел?

BeSafe рекомендує, щоб між дитиною та ременем безпеки було не більше ніж проміжок, у який можна вставити два пальці.

Britax рекомендує затягнути ремінь настільки сильно, щоб неможливо було виконати т.зв. «тест щипання» плечового ременя.

Компанія Dorel, виробник автокрісел Maxi Cosi, рекомендує, щоб відстань між ремнями безпеки та тілом дитини не перевищувала 1 см (не більше, щоб під ремінь можна було просунути один палець).

Натомість експерти сайту avtokrisla.info радять затягувати ремені безпеки якомога тугіше. Так туго, як тільки можливо. Завдяки такому кріпленню сили, що діють на дитину при зіткненні, будуть мінімальними, і навіть з аварії з перекиданням дитина має шанс вибратися без серйозних травм.

Якщо ви не впевнені, чи правильно ви пристібаєте ремені безпеки, приїжджайте до нас! 🙂

Увага! Також не варто забувати про стійке і надійне кріплення самого автокрісла в автомобілі.