Техніки автокрісла.інфо переконають вас, а вашу дитину? Може він? Тістечковий монстр не їсть тістечок в автокріслі!

Незалежно від обраного напрямку, буває, що ми проводимо в машині довгі години. Щоб якомога швидше дістатися до місця призначення, ми харчуємося під час руху. Це може призвести до задухи або закупорки верхніх дихальних шляхів.

Задуха або захлинання – часті явища під час подорожі у автомобілі. Хоча існує багато кампаній, що інформують про те, які небезпеки підстерігають не тільки дитину, яка сидить в автокріслі, але й інших пасажирів, про наслідки прийому їжі за кермом згадують рідко.

Під час поїздки в машині не давайте дитині їсти, щоб уникнути задухи або вдавлення

Подбайте про безпеку вашої дитини під час подорожі та не давайте їй перекусити

Потрібна лише мить: на приклад, екстрене гальмування – часто в такій ситуації неможливо уникнути задихання чи вдавлення. Така подія може виявитися дуже небезпечною навіть для дорослої людини. Що робити, якщо наша дитина задихається, сидячи одна ззаду в автокріслі, а ми опинились на трасі?

Звичайно, описана ситуація є гіпотетичною. Тим не менш, це може трапитися, і може бути неможливо надати негайну допомогу вашій дитині, якщо вона почне задихатися під час їзди, тому не варто давати дитині бутерброди, батончики, цукерки чи інші закуски під час подорожі.

Знайте різницю та симптоми захлинання, задухи та вдавлення:

⚫ Дитина захлинається, коли рідина (наприклад, молоко, вода, сік) потрапляє у верхні дихальні шляхи. Симптомами захлинання можуть бути почервоніння та неспокійне дихання у дитини, може виникнути теж кашель.

⚫ Задуха може виникнути, коли дихальні шляхи частково заблоковані шматочком їжі або іншим дрібним предметом. Дихати при задусі важко, але можливо. Ще одним симптомом, який може появитися під час задухи, є почервоніння обличчя подібно до захлинання.

⚫Вдавлення заважає дихати і є ознакою непрохідності дихальних шляхів. Якщо дитина подавилася, відкашлювання не приносить очікуваних результатів, шкіра обличчя дитини може посиніти. Тоді слід негайно почати надавати дитині першу допомогу.

Перша медична допомога при захлинанні, задусі або вдавленні

У випадку захлинання або задухи, спочатку спонукайте дитину до кашлю, який є найефективнішим механізмом захисту. У цей час з’їдьте з дороги, припаркуйте машину в безпечному місці і відразу ж підіть до дитини, знявши її з автокрісла. Якщо стан вашої дитини раптово погіршився, а дихання затримується, станьте позаду неї і нахиліть її вперед, притримуючи її груди однією рукою. Нахиляючи дитину вниз, переконайтеся, що вихідний отвір дихальних шляхів знаходиться нижче рівня його гортані. Іншою рукою вдарте дитину п’ять разів між лопатками ковзаючим рухом, ніби ви намагаєтеся видалити шматочок їжі або невеликий предмет із дихальних шляхів, а потім переконайтеся, що дихальні шляхи дитини вільні.

Прийом Геймліха

Ще один спосіб допомогти відкрити дихальні шляхи – це піддіафрагмальні поштовхи, натиски на живіт, також відомі як прийом Геймліха. Для цього вам потрібно стати за спиною дитини і обійняти дитину, поклавши стиснуті в кулаки руки в центрі передньої частини тулуба дитини, між кінцем грудної кістки і пупком. Потім нахиліть малюка вперед так, щоб голівка була нижче пупка, потягніть руки на себе і вгору. Рекомендується повторити цикл із 5 ударів по спині та 5 поштовхів живота.

Пам’ятайте, що не можна використовувати прийом Геймліха у дітей віком до 1 року. Якщо новонароджений або немовля задихається, покладіть його на своє передпліччя обличчям донизу, тримаючи його за щелепу. Можна сперти передпліччям на стегно. Потім, як і старшу дитину, вдарте малюка між лопаток. Якщо удари не допомагають і дитина все ще не може зловити подих, переверніть його на спину, покладіть його голову на передпліччя і обхопіть рукою його голову. Зробіть п’ять натискань на нижню половину грудної клітки.

Батьківський спокій – основа правильного надання допомоги. Щоб не піддаватися стресу і не панікувати, коли дитина подавилася, варто пройти курс надання першої допомоги під наглядом фахівця.

Вживання їжі під час подорожі може погіршити симптоми заколисування

Виявляється, вживання їжі дитиною в машині – це не тільки ризик задихнутися або вдавитися, але й може посилити симптоми заколисування. Якщо ваша дитина страждає від цього захворювання, було б гарною ідеєю дати їй легкозасвоювану їжу перед поїздкою та уникати солодощів і солодких напоїв під час подорожі.

Вживання їжі під час подорожі може погіршити симптоми заколисування

Чи знаєте ви, що залишки їжі можуть зіпсувати дитяче крісло на поворотній основі?

«Часто буває так, що залишки їжі потрапляють у обертовий механізм автомобільного сидіння і заважають йому ефективно обертатися на базі», – пояснює Рафал Фігат, технік автомобільних крісел.

При ремонті такого автокрісла майстри сервісної служби знаходять буквально все: шматочки хліба, сосиски, квасолю, чіпси … Причиною недійсної гарантії може бути їжа, знайдена в автокріслі. Виробник може вимагати оплати за демонтаж та чищення автокрісла у ремонті. А те, що справний механізм автокрісла на поворотній основі – це гарантія правильної роботи всієї моделі, відомо давно.