Джерело фото: https://przetestuj-wozek.pl/wozki-dzieciece-3w1/

Багато батьків, комплектуючи усе необхідне для новонародженого, шукають швидкі, зручні та економічні рішення. До них входять набори 3 в 1, тобто коляски з люлькою, прогулянковою коляскою та автокріслом. Чи справді таке рішення є оптимальним і, перш за все, безпечним?

Набори 3 в 1 складаються з:

• люльки,
• прогулянкової коляски,
• дитячого автокрісла (0-13 кг).

Набір 3 в 1 служить дитині від народження (люлька і автокрісло) до раннього дитинства (прогулянкова коляска). Перевагою є те, що коляску легко адаптувати до зміннихпотреб дитини. На раму коляски ми можемо встановити як люльку, так і автокрісло або коляску.

Чи безпечні автокрісла з комплекту 3 в 1?

Перш ніж прийняти рішення про покупку даного набору, варто спочатку перевірити кілька речей:

• Чи пройшло (успішно) крісло в комплекті краш-тести?
• Чи можна його належним чином і стабільно встановити в нашій машині?
• Чи має він правильний кут в машині (щоб голова малюка не падала)?
• Чи можна правильно встановити його за допомогою ременів безпеки автомобіля (автокрісла зазвичай кріпляться на ремені)?

Кут установки автокрісла спрямованого назад повинен становити від 30 до 45 градусів. Це можна перевірити за допомогою спеціальних додатуів на смартфоні або ж традиційним способом

Підводячи підсумок можемо сказати, що перевіряти потрібно точно так само, як і при покупці звичайного автокрісла в категорії 0-13 кг.

Якщо крісло з набору пройшло краш-тести, воно підходить до вашого автомобіля, може в ньому стійко кріпитися і має правильні кути – ЧУДОВО! Ви знайшли ідеальний набір. Однак, якщо хоча б на одне з питань відповідь негативна, змініть вибір!!! Пам’ятайте, що коли ви використовуєте автокрісло без краш-тестів, ви тестуєте його на власній дитині! Чому? Тому що ви не знаєте, як воно буде діяти під час аварії. А якщо ви отримали в подарунок набір з псевдоавтокріслом (наприклад, від бабусі і дідуся), використовуйте люльку, а потім коляску, але купуйте автокрісло з тестами, яке підходить до автомобіля.

Експерти avtokrisla.info про небезпечні ситуації з автокріслом з набору 3 в 1:

– Я щодня обираю безпечні автокрісла і знаю, що батьки дуже часто користуються автокріслами, які є додатком виробника до дитячої коляски. Батьки зазвичай не усвідомлюють, наскільки неякісними можуть бути ці пристрої. Тим часом кожен, хто хоч трохи знає про безпеку перевезення дітей в автомобілях, може переконатися, що значна частина цього виду продукції непридатна для використання, оскільки загрожує безпеці немовлят. Знаю, що коли намагаєшся як слід закріпити автомобільними ременями, такий муляж 0-13 кг карикатурно прогинається всередину. Однак багато батьків носять дитину в подібних речах, тому що вони отримали це як аксесуар до коляски. І це жахливо, тому що, отримуючи такий «бонус», батьки відмовляються від покупки автокрісла, навіть середньої якості, – оцінює Ян Гурецький, технік fotelik.info на вулиці Рижовій у Варшаві.

– Павел Курпєвський розказує: „Колись до нас на огляд автокрісла в Зелену Гуру приїхали батьки, котрі самотужки приварили адаптери до автокрісла, щоб можна було його використовувати на рамі коляски.”

Повторимо ще раз: автокрісла – не місце для імпровізації!

„Давайте не експериментувати з нашими дітьми, тому що це може закінчитися трагічно!” – каже Павел Курпєвський, біомеханік зіткнень і спеціаліст з безпеки дітей в автомобілях, засновник fotelik.info.

„Батьки і продавці! Якщо ви бачите подібні зміни – втручайтеся! Кожне рішення повинно бути перевірене в краш-тестах. Рішення, які використовуються у візках і адаптерах, повинні бути оригінальним аксесуаром, перевіреним в дорожніх умовах, на спеціальних трасах, на яких тестуються коляски, щоб перевірити, чи адаптер стійко тримає автокрісло на стійці. Будь-які неоригінальні модифікації можуть призвести до того, що автокрісло від’єднається від рами коляски.” – додає Павел Курпєвський.

Якщо ви шукаєте коляску для своєї дитини, завітайте до магазину przetestuj-wozek.pl. Тут ви можете підібрати коляску з потрібними аксесуарами